Slovenski klub za hrte / The Sighthound Club Of Slovenia
F.C.I. Euro Sighthound Slovenia 2019
Aktualno
Cenik
Kdo smo
Organi kluba
Zgodovina
Postanite naš član
Ugodnosti za člane
Aktivnosti kluba
Klubska revija
Prireditve
Lure Coursing
Predstavitev
Kako smo začeli
Tekme/treningi
Pridobitev licence
Oprema
X FCI skupina
Vzreja
Legla
Vzreditelji
Vzrejni pregledi
Pravilniki in obrazci
Prvaštva
Povezave
Kontakt
 
 
Spremljajte nas na
 
 
 
40. specialna razstava za hrte CAC Postojna 2023
40th Special Sighthound Show CAC Postojna 2023
 

botomline

40. Specialna razstava za hrte ter Mediteranske pasme (FCI V. Skupine)

V soboto je bila na programu Specialna klubska razstava za hrte, s podelitvijo CAC SLO in R.CAC SLO nazivov. Skupno število psov v katalogu je bilo 108, od tega 13 pasemskih različic, vključno s tremi pasmami iz V. FCI skupine (Basenji, Faraonski pes in Portugalski Podengo).

Največ prijavljenih je bilo kot običajno: Mali Angelški hrt (55), sledili so Salukiji (12), Italijanski hrt (10), Ruski hrt (9), po 4-je predstavniki (Afganistanski hrt, Irski volčji hrt, Veliki angleški hrt ter Svilnati hrt), Španski hrt (2) ter z enim predstavnikom so bili (Basenji, Faraonski hrt, Portugalski Podengo ter Škotski jelenar).

Na razstavo so pripotovali kar iz 9-ih različnih držav. V največjem številu pa so se udeležili razstavljavci iz Italije (47), nato je sledila po številčnosti Slovenija (35) ter ostale države, Madžarska (9), Švedska (7), Švica (3), ter ostale države: Hrvaška, Nemčija, Poljska ter Avstrija.

Da bo spomin na 30 let uspešnega delovanja kluba še večji, smo z letošnjim letom podpisali medsebojno trajno soglasje s Klub5, da lahko na naših prireditvah »Lepota in delo« sodelujejo mediteranske pasme iz V.FCI skupine (tiste, katere lahko sodelujejo tudi na coursing tekmovanjih) in se tako potegujejo tudi pri nas v Sloveniji za naziv Zmagovalec v Lepoti in delu (Beauty & Performance Winner).

Sobotno razstavo sta odsodila sodnika, g. Andrej Kerpan iz Slovenije (Whippet, Basenji ter Svilnati hrt) ter ga. Marion Marpe iz Nemčije, ki je odsodila vse ostale pasemske različice.

Sodnik, g. Andrej Kerpan, je v BIS programu izbral (skupaj s častno gostjo ga. Marion Marpe) zmagovalce Specialne klubske razstave:

BIS 1 – Irski volčji hrt | Zazie Dei Mangialupi (Italija)

BIS 2 – Afganistanski hrt | Gallgeri Bentley Mulliner Bacalar (Madžarska)

BIS 3 – Faraonski pes | Vaskurus Maiasaurus Gisadotter (Slovenija)


Sodnica, ga. Marion Marpe, je v Junior BIS programu izbrala zmagovalce Specialne klubske razstave:

J-BIS 1 – Whippet | Edvige D'angio Delle Terre Friulane (Italija)

J-BIS 2 – Afganistanski hrt | Ishara Euphorian Effect (Madžarska)

J-BIS 3 – Saluki | Sayad Al Shams Aazeen (Slovenija)

Iskrene čestitke vsem zmagovalcem in se vidimo naslednje leto v še večjem številu !

• Rezultati in katalog TUKAJ >

botomline

22. mednarodni Coursing - CACIL Postojna 2023
19th International Coursing - CACIL Postojna 2023

botomline

Po uspešni soboti in še vedno polni vtisov, smo se že na vsezgodaj zbudili v nedeljsko jutro, zavihali rokave in z ekipo pripravili teren za lure coursing tekmovanje.

Prijavljenih je bilo v katalogu 61 psov (5 jih je manjkalo na tekmovanju), iz 9 držav. Po številu jih je bilo največ iz Italije (20), Slovenije (13), Madžarske (10), Švedske (6), sledile so Hrvaška, Nemčija, Avstrija, Poljska in Francija.

Teklo je 6 pasemskih različic in tudi tukaj so prevladovali Mali angleški hrt (38), Saluki (10), Ruski hrt (6) in sledili so ostale pasme: Italijanski hrt (3), Basenji (2), Afganistanski hrt (1).

Coursing so sodili sodniki v mednarodni zasedbi (vsi trije so sodili tudi na letošnjem Svetovnem prvenstvu v lure cousingu na Švedskem) in sicer: ga.Daniela Sorlini (Italija), g.Geir Hammer (Norveška) ter g.Andrej Kerpan (Slovenija).

Sodniki so ocenili, da so bili najboljši psi dneva:

Best in Field - whippet | Salizada Alma De Galerna (Italija)

Res. Best in Field – whippet | Fierce Fireball High Voltage (Madžarska)Najuspešnejši slovenski tekmovalec je bil:
whippet | Erikman's Fireflash Ziggi, ki je osvojil 1.mesto CACL v CSS razredu!

Svoj poslovilni tek na coursingu in kot pravi lastnica »čas za upokojitev«, je imel:
borzoi | Courageous Faith of Rubidis.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem in se vidimo naslednje leto !

Rezultate is lahko ogledate tukaj >

botomline

Beauty & Performance Winner / Zmagovalec v Lepoti in delu:

botomline

- basenji (f) | Kimwitu's While My Guitar Gently Weeps (Hrvaška)
- saluki (m) | Sharwassim Fayek Al Shen (Švedska)
- saluki (f) | Persian B-Ayla Dell'Armonia (Italija)
- whippet (m) | Fierce Fireball High Voltage (Madžarska)
- whippet (f) | Salizada Alma De Galerna (Italija)
- piccolo (m) | Magic Mike (Madžarska)

Rezultate is lahko ogledate tukaj >

Iskrene čestitke vsem zmagovalcem in se vidimo naslednje leto !

Celoten zaključek tako praznovanja 30 letnice, kot tudi vikend prireditve pa obeležuje izdaja 9.številke glasila HRTI.SI. Ponosni na ponovno oživitev revije, saj je bilo kar dolgih 11 let zatišja v tem obdobju.

Hvala vsem sobotnim razstavljavcem ter nedeljskim tekmovalcem, da ste se udeležili našega tradicionalnega dogodka in nam izrekli vse pohvale tako glede prostora oz. nove lokacije kot tudi zadovoljstvo nad organizacijo dogodka. Še posebno, ker je to bilo prvič za ekipo v tej sestavi!

Rada bi se zahvalila vsakemu posamezniku, vsem članicam in članom kluba, ki ste prispevali svoje moči in dobro voljo pri organizaciji najpomebnejšega dogodka leta. Vsak od vas je kamenček v celotnem mozaiku in tega nikar ne pozabite!

Hvala vsem donatorjem in podpornikom Slovenskega kluba za hrte, kajti z vašimi prispevki in nagradami smo tako razstavo kot coursing, ter podelitev zmagovalcev v Lepoti in delu, naredili za razstavljavce in tekmovalce zelo posebno in polno presenečenj.

Hvala tudi delegatki, Elizabeti Košuta, ter strokovni vodji Špeli Briški Cirman (razstava) ter Boštjan Kogovšek (coursing) za vse nasvete in pomoč.

Hvala tudi predsedniku Kinološke zveze Slovenije, Hari Arčonu, da si je vzel čas in se odzval povabilu ter si ogledal coursing tekmovanje z velikim zanimanjem.

Se vidimo prihodnje leto, in že sedaj si rezervirajte termin, 14. in 15. september 2024, za tradicionalni vikend »Beauty & Performance Slovenija« !

Vida Klenovšek


 
Vsebina spletne strani © Slovenski klub za hrte, 2023