NA ZAČETEK RAZSTAVE ZA RAZSTAVLJALCE NAMESTITEV SPONZORJI KONTAKT
RAZREDI + PRIJAVNINA SODNIKI NASLOVI ON-LINE PRIJAVA ORG.ODBOR REZULTATI
 
LYNN WALL


Ko sem bila stara pet let, sem prvič videla sliko borzoja na naslovnici revije in obljubila sem si, da bom nekega dne imela takega psa. Edini borzoj, ki ga imam danes, enake rdeče barve kot tisti pes izpred davnih časov, je pred upokojitvijo med drugim pridobil nazive AKC CH, UKC GRCH, AKC Fld. Ch. in ASFA LCM in zdaj živi srečno s svojimi tremi tovariši, svilnatimi hrti.
Od takrat, ko sem videla prvo sliko v reviji, pa do takrat, ko sem dobila svojega prvega borzoja, je minilo kakih trideset let – to je bil Argus, iz vzreje Francie Stull. Pridobil je nazive AKC CH, AKC Obedience, CD in ASFA Lure Coursing Ch. Skozi leta sem imela več borzojev, večinoma iz vzreje Francie ali Mary Childs, nekaj pa sem jih vzredila sama. Nadaljevala sem z razstavljanjem in vzrejo v ASFA in AKC, kjer so moji psi pridobili številne razstavne in delovne naslove, vključno s BOB na ASFA II in BCOA Versatility Dog.
Ko je Francie razstavljala svoje svilnate hrte, je bila moja psarna polna z borzojev. Prvega svilnatega hrta sem vzela k sebi, ko je večina mojih borzojev preminila, iz vzreje Mary Childs. Od takrat sva z Mary skupaj vzredili več legel. Od osmih svilnatih hrtov, ki sem jih imela v tem času, jih je pet prejelo naziv ISWS CH, vsi so prejeli vsaj naziv UKC CH, nekateri še UKC GRCH, en pa DC. Več tistih, ki sem jih imela v lasti ali vzredila, so osvojili naslove ASFA BIF, UKC BIS ali RBIS, ISWS BIS ali BISS.
Imam prvega psa z nazivom UKC Total Dog.
Nekateri od mojih prvakov so bili kasneje sterilizirani in preseljeni v nove domove, kjer prinašajo radost svojim novim lastnikom. Nekaj sem jih zadržala za nadaljevanje naslednje generacije.
Moj mož Wayne je najboljši spremljevalec na razstavah, vzgaja mladičke in me spodbuja pri delu s psi. Sva, oziroma sva bila, člani različnih organizacij za pse, vključno z ISWS, BCOA Life Members, Texas Borzoi Club, Houston Hound Club, Club Cypress Creek All-Breed in Silken Windhound Texas Tapestry Club.
Poleg dejavnosti v zvezi s psi uživamo na potovanjih, na katerih smo obiskali vse države razen ZDA razen štirih, občasno pa potujeva tudi v tujino. Nedavno sva šotor zamenjala za avtodom in psi potujejo z nama. Uživava v filmih, sva člana več muzejev in organizacij umetnostne obrti. Wayne je upokojen učitelj matematike, jaz sem upokojena učiteljica umetnosti. Uživam v delu s kovinami za izdelavo nakita, keramiki in akvarelu. Wayne se ukvarja z izdelavo papirnatih zmajev, vitraži in struženjem lesa.
Zame ena izmed najbolj privlačnih strani v zvezi s svilnatimi hrti je - poleg njihovega splošnega dobrega zdravja, temperamenta in elegantnega videza - prijaznost in pripravljenost pomagati, ki je značilna za skupnost lastnikov svilnatih hrtov.


< nazaj
Vsebina spletne strani © Slovenski klub za hrte, 2023