NA ZAČETEK RAZSTAVE ZA RAZSTAVLJALCE NAMESTITEV SPONZORJI KONTAKT
RAZREDI + PRIJAVNINA SODNIKI NASLOVI ON-LINE PRIJAVA ORG.ODBOR REZULTATI
 
JARMO VUORINEN


Moje ime je Jarmo Vuorinen, živim v majhni vasici Tarvasjoki blizu Turkuja na Finskem.
Trenutno delam kot tajnik za razstave v Finski kinološki zvezi.
Za pse se zanimam od zgodnjih sedemdesetih let, ko sem dobil svojega prvega, afganistanskega hrta. Kmalu sem ugotovil, da nisem človek, ki ga negovanje pasje dlake veseli, zato je bil to moj prvi in zadnji pes z daljšo dlako.
Svojega prvega faraonskega psa sem dobil leta 1977. Vzredil sem 13 legel z mnogo šampioni in konec 80-ih in v 90-ih sem bil precej let najboljši vzreditelj pasme, vendar danes te pasme nimam več. Še vedno pa sem dejaven kot častni predsednik v Finskem klubu za faraonske in ibiške pse, pri katerem sem bil ustanovni član.
Prvega whippeta sem dobil leta 1989, to je bil Ch Nevedith Xray iz Velike Britanije. Tekom let sem pripeljal še enega whippeta iz Velike Britanije, enega iz Švedske in štiri iz Kanade. Vzredil sem 13 legel, vendar mi trenutno delo vzame toliko časa, da ne vzrejam in razstavljam. Bil sem predsednik finskega Kluba za whippete kluba, pred tem pa več let tudi član uprave. Trenutno sem član klubskega razstavnega odbora.
FCI sodnik sem postal leta 1994 in trenutno sodim vse pasme iz X. FCI skupine ter približno polovico pasem iz V. FCI skupine. Pred kratkim sem dobil dovoljenje za začetek učenja za sojenje pasem VI. FCI skupine. Sodil sem že v večini evropskih držav v Evropi, dvakrat tudi v Avstraliji.
V veliko veselje mi bo, da bom eden od sodnikov na vašem Eurosighthound Showu. Veselim se, da se bom vrnil v Slovenijo in upam, da bom srečal veliko lepih psov.

Jarmo Vuorinen

< nazaj

Vsebina spletne strani © Slovenski klub za hrte, 2023